22.12.2014 Zanimljivosti

Zašto parovi odgađaju trudnoću?

Pre nego što postanu roditelji, većina ljudi mašta kako će se samo jednog dana probuditi i osetiti da su spremni za dete. Završeno školovanje, riešeno stambeno pitanje, dobar posao i osoba uz vas koju neizmerno volite.

parovi odgađaju trudnoću

Zvuči kao idealan scenario iz filmova koji se u stvarnosti neretko izjalovi.

Većinu uslova za porodični život ste ispunili, ali nikako da vas jednog jutra probudi osećaj da ste spremni da postanete roditelj? Možete čekati i godinama, ali to se neće nužno promeniti sve dok se ne suočite sa sledećim činjenicama:

Nikada nećete imati dovoljno novca

Većina roditelja želi svojoj deci da osigura finansijsku sigurnost i pre nego što se rode. Lepo je biti odgovoran roditelj, ali ne dopustite da vreme proleti pred vama. Uštedite dovoljno da budete sigurni da vašem detetu neće nedostajati ništa za njegove lične potrebe, a ne štedite za fakultet detetu pre nego što je začeto.

Nikada nećete biti spremni na haos koji dolazi s roditeljstvom

Neprospavane noći, nespretno menjanje pelena i sve druge čari roditeljstva nikada neće postati jednostavnije. Uzalud čekate!

Nikada nećete znati dovoljno

Ako mislite da će vam čitanje nebrojeno mnogo knjiga učiniti savršenim roditeljem, varate se. Najbolji roditelj je onaj koji uči „usput“, kroz ljubav prema detetu.

Izvor: index.hr
M.G.




Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije