05.06.2014 Trudnoća

Sezonske alergije u toku trudnoće

Alergije mogu i te kako predstavljati problem trudnicama, naročito ako se radi o sezonskim alergijama. Tokom prolećnih meseci, aprila, maja aktuelne su alergije na polen, alergije na trave i buđ tokom maja, dok su alergije na ambroziju i drugi korov prisutne tokom leta i traju do kraja oktobra.

alergije

Ukoliko ste pre trudnoće imali probleme sa sezonskim alergijama, veoma je važno da utvrdite uzročnika kako bi mogli da izbegavate izlaganje alergenima koliko je god to moguće.

Najbolji lek svakako treba da bude prevencija stoga se potrudite da preduzmete određene mere kako bi sprečili da uopšte dođe do alergija. Izbegavajte boravak na otvorenom u toku prepodneva i predveče, nakon šetnje u prirodi operite garderobu koju ste nosili i s obzirom na to da veći deo dana treba provoditi u kući redovno brišite prašinu i usisavajte usisivačem sa vodenim filterom koji će na najbolji način ukloniti alergene iz doma.

Da li se simptomi pogoršavaju tokom trudnoće?

Neke žene tvrde da su im se simptomi alergije pogoršali tokom trudnoće, dok druge kažu da nisu imale nikakve probleme, tako da ne postoji pravilo koje važi za sve trudnice.

Ipak činjenica je da trudnice često imaju problem sa zapušenim nosem, zbog uticaja hormona tokom trudnoće, a alergije dodatno doprinose da ovi simptomi dovedu do upala sinusa.

Da li su dozvoljeni lekovi protiv alergija?

Nikako nemojte uzimati nikakve lekove za ublažavanje simptima na svoju ruku, čak iako ste ih ranije uzimali, već se obavezno prvo konsultujte sa lekarom koje preparate smete koristiti. Najbolje je da se potrudite da primenite mere prevencije kako bi sprečili pojavu simptoma alergija.

Izvor: www.bebac.com
Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije