05.05.2014 Trudnoća

Sin ili ćerka: Može li da se tempira pol deteta?

Po nekim teorijama, što budući roditelji češće upražnjavaju seks, to su im veće šanse da dobiju sina. Ukoliko su odnosi retki, to su veći izgledi da će žena roditi devojčicu.

Baby

Buduće mame koje sanjaju o dečacima moraju da navale na namirnice bogate kalijumom i natrijumom, dok žene koje bi više volele ćerku prednost treba da daju hrani koja sadrži više kalcijuma i magnezijuma.
Šta na ovakvo tempiranje pola deteta kaže nauka?

Pol deteta je određen u trenutku začeća jer spermatozoid nosi ili ženske X ili muške Y hromozome.
Važno je samo da se upoznate s procesom oplodnje. Ako jajnu ćeliju oplodi ženski spermatozoid, onda će biti začeta devojčica, a ako do cilja prvo stigne muški, rodiće se dečak. Da biste dobili dete određenog pola, treba samo da pomognete odgovarajućim spermatozoidima i preprečite put nosiocima neželjenog hromozoma.
Muški spermatozoidi su mali i pokretni, ali nisu toliko izdržljivi kao spori, ženski. Zato se posle snošaja do kog je došlo dva do tri dana pre sazrevanja jajne ćelije obično rađaju devojčice, dok se odnos na dan ovulacije završava rađanjem dečaka.

Više seksa, više dečaka
Britanski lekari tvrde da su šanse za rađanje dečaka veće ako žena dugo nije mogla da zatrudni. Do takvog zaključka oni su došli prikupivši podatke od 5.000 porodilja koji su pokazali da je 58 odsto žena kojima je trebalo više od 12 meseci da začnu dobilo dečaka. Svaka sledeća godina provedena u pokušajima da se zatrudni povećava šanse za još četiri odsto.
Neki lekari smatraju da, što budući roditelji češće upražnjavaju seks, to su im veće šanse da dobiju sina. Ukoliko su odnosi retki, to su veći izgledi da će žena roditi devojčicu.

I hrana je bitna
Naučnici su ustanovili da na pol buduće bebe utiče i ishrana majke uoči začeća. U zavisnosti od toga šta žena jede, unutrašnjost njene materice može da bude bazna, pogodna za probijanje muških spermatozoida, ali i kisela, i u njoj se bolje snalaze ženski.
Buduće mame koje sanjaju o dečacima moraju da navale na namirnice bogate kalijumom i natrijumom, dok žene koje bi više volele ćerku prednost treba da daju hrani koja sadrži više kalcijuma i magnezijuma.

Tempirajte vreme oplodnje
Jajna ćelija može da bude oplođena tokom 36 sati, pa na osnovu toga možemo da odredimo pol bebe. Računajmo da ovulacija nastupa 14. dana ciklusa, što je karakteristično za većinu žena.

Ako želite dečaka: Uzdržavajte se od odnosa tri do četiri dana do trenutka začeća i tako ćete povećati koncentraciju i pokretljivost spermatozoida. Začeće mora da se dogodi za vreme ovulacije, odnosno 14. dana ciklusa, ili maksimum dan ranije.

Ako hoćete devojčicu: Seks se preporučuje dva do tri dana pre ovulacije, a posle toga treba da apstinirate. Izdržljivi i vitalni ženski spermatozoidi će dočekati svoj trenutak i oploditi jajnu ćeliju, dok će slabiji muški brzo umreti u kiseloj sredini.

Ekstra savet – Da biste precizno odredili vreme ovulacije i u zavisnosti od toga tempirali pol deteta, svako jutro, u isto vreme, merite bazalnu temperaturu u anusu. Povećanje za 0,2 stepena sredinom ciklusa ukazuje na ovulaciju. Ako želite dečaka, to je idealno vreme za seks, a ako želite devojčicu, sačekajte naredni mesec i u odnose stupite tri dana pre očekivane ovulacije.

Ukoliko želite dečaka
– Ne ustajte nakon seksualnog odnosa.
– Vodite ljubav u stojećem položaju.
– Potrudite se da vaš muškarac uživa što više.
– Vodite ljubav noću.
– Tokom odnosa okrenite glavu na severnu stranu.
– Vodite ljubav kad ste napeti.

Ukoliko želite devojčicu
– Vodite ljubav tako da budete „gore”.
– Potrudite se da doživite orgazam pre muškarca.
– Vodite ljubav kada je mesec pun.
– Vodite ljubav po podne.
– Budite opušteni za vreme seksa.

Izvor: zena.blic.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

još iz kategorije